Raztrgani kruh – veliko boljši kot se sliši

S projektnimi partnerji razvijamo vodilne produkte regije: kruh, med, jabolka, buče, mleko in mineralno-termalno vodo. Gradimo slovensko – avstrijsko sodelovanje pri razvoju nepozabnih turističnih doživetij Slovenskih goric, Podravja, Pomurja in avstrijske Štajerske.

 

Kuhajte z nami z enim od vodilnih produktov regije.

 

SESTAVINE:

hleb polbelega kruha

500 g mocarele

200 g sira čedar

sol in poper

peteršilj

maslo

ocvirki

 

POSTOPEK:

Zagrejte pečico na 200 ˚C. Diagonalno razrežite kruh v obliko kare, vendar pazite, da ga na koncu ne prerežete, oz. da pustite spodnji del skorje cel. Med razrezane koščke kruha namestite čedar. Prekrijte z naribano mocarelo. Po vrhu posujte sol, poper, peteršilj, stopljeno maslo in ocvirke. Pecite 15−20 minut, oz. dokler ni sir stopljen, kruh pa rahlo zapečen.

 

Projekt FLAGSHIP PRODUCTSje sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020.