Uži(va)j lokalno!

S projektnimi partnerji razvijamo vodilne produkte regije: kruh, med, jabolka, buče, mleko in mineralno-termalno vodo. Gradimo slovensko – avstrijsko sodelovanje pri razvoju nepozabnih turističnih doživetij Slovenskih goric, Podravja, Pomurja in avstrijske Štajerske.

Kuhajte z nami z enim od vodilnih produktov regije.

Sestavine:

  • 500 g jabolk
  • 20 g masla
  • vanilijev sladkor
  • cimet
  • rozine
  • 200 g sladke smetane
  • 200 g skute
  • 200 g sira maskarpone
  • sladkor v prahu
  • 3 dl mleka
  • kakav v prahu
  • baby piškoti
  • riž

 

Postopek:

Jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo jabolka. Dodamo vanilijev sladkor, cimet in rozine. Vse skupaj kuhamo 10 minut, nato maso ohladimo.

V posodi zmešamo stepeno sladko smetano, skuto, maskarpone in sladkor v prahu. Mleko segrejemo in vanj vmešamo kakav. Počakamo, da se ohladi. Piškote pomočimo v kakav in položimo v kozarce. Obložimo z jabolki in kremo. Postopek še enkrat ponovimo.

Po vrhu potresemo kakav in tiramisu  dobro ohladimo.

 

Projekt FLAGSHIP PRODUCTSje sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020.